“Radite dobro, ostvarujete rezultate, no znate da bi učinkovitost mogla biti viša, da bi se posao mogao odraditi kvalitetnije, efikasnije i da bi profit mogao biti veći. Trebate li nagraditi svoje djelatnike da bi se to postiglo? S vremena na vrijeme kad su rezultati osobito dobri pa vi ih zaista i nagradite, no uvijek se pitate kada nagraditi, koga nagraditi, kako nagraditi?”

Djelatnici koji znaju što se od njih očekuje i koje zadatke trebaju ispuniti, biti će motiviraniji i kvalitetnije izvršavati svoje obaveze. Znaju li jasne i transparentne ciljeve, planove i očekivanja mogu usmjeriti i svoje aktivnosti ka ispunjenju istih, mogu zatražiti pomoć, edukaciju, usmjeravanje kako bi postigli dogovorene rezultate.

Upravo gore navedeno nudi Sustav praćenja učinka. To je temelj koji osigurava transparentnost, postavljanje jasnih očekivanja, pomaže pri definiranju planova i daje odgovor što djelatnik može ostvariti (bonus, nagrada, stimulacija, edukacija, promaknuće…) ispuni li očekivanja, ostvari li plan i ciljeve.
To je kompleksno područje koje može uključivati i “Sustav stimulacija, nagrada i bonusa”, ali i planiranje edukacija i kreiranje razvoj karijere za svakog pojedinog zaposlenika (uključuje sustav kompetencija tj. znanja, vještina i stavova koji se očekuju od svakog pojedinog radnog mjesta).

Proces uvođenja Sustava zahtijeva određeno trajanje, proces je sustavan i sistematičan, no kad se jednom postavi znatno olakšava komunikaciju između managementa i zaposlenika, povećava učinkovitost i doprinosi motivaciji.

Više informacija vrlo rado ćemo Vam pružiti na neobavezujućem sastanku. Kontakt

Obratite nam se s povjerenjem

Rado ćemo Vam pružiti više informacija ili poslati ponudu.

Odgovori