Naši sudionici programa „Leadership za menadžere“ I-VI. 2019. nakon cijelog ciklusa izjavili su:

“Pravo osvježenje i s odabirom tema i prostorom u kojem smo boravili. Izuzetno potrebno, preporučam svima koji se žele osobno razvijati.”

“Program je odličan i daje velike mogućnosti za osobni napredak za svakog polaznika. Širina tema daje mogućnost svakome da se pronađe i ostvari napredak u svojoj karijeri.”

“Ponosna sam što sam bila sudionik radionice.”

“Vrlo je korisno raditi u tako poticajnoj grupi. Toplo preporučam svakome tko želi osobno i profesionalno napredovati.”

“Vrlo korisne radionice, potvrđuju postojeća znanja te daju okvire za daljnji razvoj.”

Poštovana gospođo Asja,
Evo javljam Vam se, da Vam zahvalim. Jer nakon Vaše edukacije u našoj firmi, u prodaji sam primjenio puno metoda iz vaše prezentacije i postao najbolji prodavač i ove godine, ali najbitnije jer sam osvojio automobil u Internacionalnoj igri cijele firme. I na najboljem sam putu da budem i najbolji prodavač cijele firme na europskoj razini. Puno mi je pomogao AIDA model.
Tomislav Horvat, prodajni predstavnik

Gđu Lajtman smo imali priliku upoznati tokom učešća na seminaru “Train the Trainer” na kojem je bila predavač. Ono što nas je najviše oduševilo, jeste iskrena i otvorena komunikacija i primjeri iz prakse koji su korišteni u pravom trenutku. Sam seminar te način izlaganja gđe Lajtman ocijenili bismo vrlo dinamičnim, interesantnim te korisnim. Obrađene oblasti bile su efikasno selektirane te predstavljene na način da savršeno nadopunjavaju centralnu temu kompletnog seminara. Izuzetno dinamičan seminar koji je obilovao praktičnim primjerima i vježbama kao i različitim metodama rada. Atmosfera je bila opuštena a ujedno i radna jer je gđa Lajtman postigla da se svi sudionici uključe u teme koje se obrađuju samim načinom kako je pripremljeno izlaganje – potiče sve sudionike da daju svoj maksimum. Ocjene su čista 10-ka, preporučili bismo svima kojima se ukaže prilika, da posjeti neki od seminara jer će sigurno steći novo znanje i umijeće koje će mu kasnije olakšati rad ili će imati priliku da primjeni nešto novo što je saznao na seminaru kojeg je vodila gđa Lajtman. Seminar “Train the Trainer” je jedan od boljih seminara na kojima smo prisustvovali i u odnosu na sve ostale trenere, ponovo bismo izabrali istu trenericu. Uz sve prethodno navedene osobine, ima i posebnu karizmu te je pokazala da poznaje i poštuje korporativnu kulturu naše firme.
Irma Pavlović i Vedrana Guska, DM Drogerie Markt, BiH

Posebno mi se svidio način na koji je predavačica pokušala objasniti sve teme pobliže.
Irena

Novo, zanimljivo, drukčije. Volim se educirati.
Nevenka

Iako sve to već na neki način znam, sad je dobilo smisao i potaklo me da to primijenim u praksi.
Marko

O radionici “Mozaikom do osnaženja”
Radionica je bila izvrsno osmišljena i pripremljena uvažavajući različitost prethodnih treninga koje su prošli pojedini članovi grupe. Iako su teme radionice uključivale svima nama odavno poznate teme, one su bile prezentirane na potpuno drugačiji način. Učili smo kroz vlastite prezentacije, edukativne igre, grupne radionice… Predavanja je bilo malo, ali bila su odlično uklopljena u praktični dio s jasnom porukom. Tijekom radionice komunikacija između predavačice i grupe bila je na visokoj razini iako nas ne poznaje od ranije – to bila prva edukacija koju je za nas pripremila tvrtka Avus. U radionici su svi jednako sudjelovali bez obzira na funkciju i dosadašnji staž u PharmaSwissu. Bila je to odlična prilika za team building i upoznavanje novih članova koji su nam se tek pridružili. Oduševila nas je fleksibilnost voditeljice u provođenju pojedinih dijelova radionica izvan predviđenog zatvorenog prostora predavaonice dvorca Mihanović, kako bi što učinkovitije odradili program u nemogućim okolinskim uvjetima (na +37 C, bez klime ), a da pri tome nimalo ne izgubi na kvaliteti, čak naprotiv… Vrijeme nam je proletjelo, naučili smo nešto novo, a pri tome se dobro zabavili. Tijekom praktičnog dijela radionice otkrili smo i neočekivanu kreativnost pojedinih naših kolega…
Rezultati anonimne anketa pokazali su visok stupanj zadovoljstva polaznika treninga koji su organizaciju, sadržaj i predavača ocijenili najvišim ocjenama. Predavačica zna motivirati grupu i ima lijepu riječ za svakog sudionika.
Radionica zaslužuje sve pohvale i toplo je preporučam svima.
Dr. Irena Hampel Hršak, Pharmaswiss

Izvrsne prezentacije popraćene primjerima iz stvarnog života. Dinamičnost, otvorenost i interaktivna komunikacija svih sudionika
Gđa Martinez Tatjana, Bernarda d.o.o.

Vrlo uspješno i profesionalno odrađena “in haus” radionica, s mnoštvom konkretnih primjera u praksi, primjenjivih odmah. Osim toga, voditeljica se ističe vrlo ugodnim, simpatičnim, a istovremeno profesionalnim nastupom te iznalazi zadivljujući broj raznoraznih rješenja za različite situacije.
Gđa Anita Rinkovec, direktor i vlasnik Ria Export Import

Uživala sam dva dana, hvala što ste mi omogućili da budem na ovom treningu. Meni će jako koristiti u budućem radu.
Sudionica TTT “Razvoj trenera”, Erstebank

Moja suradnja s Asjom započela je još prije 6 godina i od tada uvijek nestrpljivo očekujem novi trening ili radionicu s njom. Osim što me uvijek motivira i inspirira, najveća kvaliteta kod Asje je uključivanje sudionika u radionice čije su teme i zadaci uvijek vezani uz poslovanje polaznika. Takav pristup kod polaznika doprinosi osjećaju korisnosti edukacije i omogućuje im otvaranje novih pitanja ili tema povezanih s konkretnim i stvarnim situacijama. Predavačica je prilagodljiva temperamentu i stupnju predznanja polaznika, uvijek spremna provedbu edukacije modificirati pri samoj izvedbi i zadržati maksimalnu pažnju polaznika. Njezine su kompetencije uvijek ocijenjene najvišim ocjenama.
Gđa Nataša Mitag, Zamjenik Koordinatora za edukacije u Sektoru građanstva, Erste & Steiermarkischebank

S Asjom surađujem godinama i mogu reći da su treninzi i radionice koje održava izuzetne interaktivne i iznimno pozitivne. Predavačica svojim pristupom održava pažnju i interes sudionika kroz čitavo vrijeme. Atmosfera je poticajna, a sudionici s treninga uvijek odlaze inspirirani, motivirani i zadovoljni čemu svjedoče i evaluacije u kojima uvijek daju najbolje ocjene.
Gđa Snježana Božinovska, Koordinator za edukacije u Sektoru građanstva, Erste & Steiermarkischebank

Već pri prvom susretu s gđom Lajtman-Bosilj svidjela nam se njena toplina, otvorenost i vedra narav. Na in house treningu koji je gospođa Lajtman kreirala upravo za dm vrlo brzo se uskladila s grupom i stvorila kreativnu i poticajnu radnu atmosferu. Sve ono o čemu govori gospođa Lajtman , ona zaista i primjenjuje na treninzima, što definitivno utječe na njenu autentičnost i uvjerljivost te je čini izuzetno kvalitetnim predavačem.
Nataša Odak, Menadžerica razvoja ljudskih resursa, DM Drogerie Markt d.o.o.

Po završenoj edukaciji, mogu se složiti sa svim polaznicima da je bilo vrlo poučno, zanimljivo, kreativno i profesionalno. Zasigurno ćemo se odlučiti za dodatna usavršavanja djelatnika kod tvrtke Avus.
Za Gebrüder Weiss d.o.o. Zagreb, Marija Jakšić, Odjel razvoja ljudskih potencijala

Asja je toliko pozitivna osoba i s toliko razumijevanja i dobrih namjera da se takve osobe vrlo rijetko sreću u životu. Od nje se može puno naučiti, o svima vodi računa, a istovremeno je spontana i vrlo uspješna u svom poslu. Svojim iskustvom, znanjem i sposobnostima uspijeva stvoriti opuštenu i motivirajuću atmosferu. Kroz vlastita iskustva, ali i ona polaznika, povezuje teoriju i praksu, što rezultira zanimljivim treninzima i znanjima primjenjivim u praksi.
Svjetlana Lovreković, Erste & Steiermarkischebank, direktorica Filijale Virovitica

Samim prisustvom na poslovnim edukacijama voditelji naših poslovnica nadopunili su svoja znanja, vještine i razvili vidljivo bolje stavove koji su im važni u svakodnevnom radu na voditeljskim mjestima. Teme i sadržaji koji su obuhvaćeni edukacijama prilagođeni su bili njihovim radnim mjestima te potrebama. Asja je svojim vrlo profesionalnim ali nadasve toplim pristupom u timu stvorila pozitivnu radnu atmosferu. Svi sudionici edukacije bili su oduševljeni načinom na koji su bili educirani, jer su edukacije vrlo vedre, pozitivne, kako bi se što više poticalo učenje u afirmativnoj atmosferi. Svakako dosad odrađene teme radionica samo su nastavak daljnih edukacija koje će sljediti sa edukacijskom kućom AVUS sa Asjom na čelu. Zahvaljujem na dosadašnjoj pozitivnoj suradnji te se veselim daljnjoj suradnji u budućnosti.
Biljana Baranašić, direktor i prokurist Leder & Schuh

Tvrtka Avus je usko specijalizirana za održavanje poslovnih edukacija u bankarstvu vezanih uz meke vještine (prodajne, prezentacijske, pregovaračke) kao i program vođenja (leadership). Predavačica, gđa. Asja Lajtman Bosilj ima petnaestogodišnje radno iskustvo u vodećim hrvatskim bankama u obavljanju managerskih funkcija paralelno održavajući poslovne edukacije svim razinama zaposlenika. Gđa. Asje je na taj način napravila iskorak na tržištu poslovnih edukacija budući da sav sadržaj koji obrađuje na edukacijama može potkrijepiti konkretnim i vjerodostojnim primjerima iz vlastite bankarske prakse. Ona je ujedno i vlasnica tvrtke Avus. Preporučam ju s povjerenjem.
Gđa Edita Gombović, Direktorica Sektora za stanovništvo i marketing, Imex banka

Tijekom današnje radionice mi je bilo izvrsno. Naučila sam da je vještina komunikacije jako bitna, kako u poslu tako i u životu. Sa pravilnom vještinom komuniciranja možemo puno toga postići. Važno za naglasiti je da je bitno naučiti doživjeti kako nas drugi doživljavaju. Mene je svakako navelo na razmišljanje o vlastitoj komunikaciji prema drugima. Truditi ću se sve naučeno i primijeniti.
Sudionica edukacija, C & A

Suradnja sa firmom Avus i sa gđom Lajtman Bosilj iznimno je profesionalna, a komunikacija otvorena, pristupačna i srdačna. Edukacije su pune pozitivne energije, gđa Lajtman Bosilj svojom pojavom nadahnjuje sudionike i potiče ih na stalnu interakciju. I sama sam bila prisutna na edukacijama i bila sam oduševljena pristupom i energijom koja na njima vlada, a i moji kolege imaju slična pozitivna iskustva. Iznimno cijenim gđu Lajtman Bosilj kao predavača, otvorila nam je nove poglede na svijet. Zahvaljujući njoj uspijevam primjenjivati naučene metode i u poslovnoj i u privatnoj komunikaciji.
Gđa Tatjana Bijelić, Human resources, Selk

Na radionici sam naucila da se promjene ne desavaju samo meni (nama), nego svima. Lakse je kada znas da nisi sam. Iako se ne nosimo s njima svi jednako, vazno je znati kako upravljati s njima, kako iskomunicirati promjenu. Naucila sam i da su nepoznanice, nerazumjevanje, najveci neprijatelj promjene koja za posljedicu ima strah i otpor. Danas znajuci sve to lakse iznosim svoje ideje.
Irena Nedeljković, Direktor prodaje, Vitis (o edukaciji Upravljanje promjenama – Change management)

U današnje vrijeme kada su promjene svakodnevne, u poslovnom svijetu i vrlo opsežne čineći velike zaokrete u poslovanju, ova je edukacija vrlo korisna. Smatram kako je edukacija pomogla svakom od nas sudionika da sami prihvatimo promjene te da nas je istovremeno naučila i dala nam smjernice kako da promjene približimo svojim suradnicima, no isto tako i da samu nužnost mijenjanja nečeg u poslovanju približimo našim nadređenima.
Dijana Vidović Obadić, direktor odjela financija i računovodstva, Bernarda

Imala sam priliku sudjelovati na nekoliko edukacija/ radionica koje je organizirala firma Avus. Ono što je interesanto da su područja edukacija uvijek aktualna i ono što je najvažnije primjenjiva u praksi. Traži se interakcija svih sudionika, a voditeljica kao moderator izuzetnu pažnju poklanja stvarnim, realnim, poslovnim situacijama. Definitivno preporučam tvrtku Avus kao pozitivan primjer treninga koji nisu ex katedra već realnost svakodnevnog poslovnog života.
Nataša Cikač, rukovoditelj sektora komercijale, Metalska industrija Varaždin, MIV

Draga Asja,
Samo da vam javim da je sve prošlo odlično! Jako sam zadovoljna kako sam izvela svoj prvi cjelodnevni trening a što me još više veseli sudionici su bili izuzetno aktivni i također zadovoljni sa materijom i načinom učenja. J Hvala vam puno na korisnim savjetima koje sam dobila na vašem treningu. Iskreno mislim da bez toga ne bih znala pravilno isplanirati vrijeme i metode.
Katja Matić, Recruitment & Lfd Senior Professional Adria / Balkan, L’Oreal Adria d.o.o.

 

O edukaciji “Leadership u managementu”

Program je odlično zamišljen i pokriva sva područja potrebna današnjim menadžerima u njihovom radu. Organiziran u 8 dijelova (svaki dio jednom mjesečno) omogućio nam je da ga lakše uklopimo u svoje redovne obveze unutar tvrtke. Menedžeri malih tvrtki, kakva smo mi, moraju pokrivati široki spektar znanja i vještina, a veliki izbor tema unutar navedene edukacije nam je u tome uvelike pomogao. Radna atmosfera je bila opuštena i vesela, a pozitivna energija predavačice utjecala na sve nas da se što više aktiviramo i podignemo svoju kreativnost na maksimum.
Ovim putem želimo se zahvaliti Asji i njenim suradnicama, pored stečenih novih znanja i vještina, na novim poznanstvima stečenima na njihovim seminarima. Bilo je zadovoljstvo učiti s Vama i razmjenjivati bogata iskustva s ostalim polaznicima.
Marija Šoštarić, Voditelj administrativno-financijskih poslova, Turbomehanika d.o.o.

LEADERSHIP ZA MANAGERE AVUS organiziran od tvrtke okupio je vodeće regionalne managere, poduzetnike i uspješne ljude iz različitih područja djelovanja. Na taj način sam uspjela saznati kako lideri razmišljaju i koje karakteristike su bitne da postanete najbolji u poslu kojim se bavite. Program nas je vodio kroz 8 različitih modula od samog razvoja kompetencija kao vođe,upravljanjem vremenom, delegiranja, motivacije pa sve do uvođenja promjena i svega onog što nam se zbilja svakodnevno u našem poslovnom okruženju događa. Razmjena iskustva i ugodna druženja samo su još dodatno obogatile vrlo zanimljiv program i samo potvrdile koliko su sposobnosti ljudi, izgradnja i razvoj vještina bitni kako bi se razlikovali od drugih.
Biljana Baranašić, direktor i prokurist Leder & Schuh

Trening smo otvorili jednom izrekom koja mi se jako urezala u pamćenje: “Nekada sam bio pametan pa sam mijenjao svijet, a danas sam mudar pa mijenjam sebe.” Bez obzirna na stručno školovanje i zvanje, pa čak i rad u međunarodnom okruženju,mogu reći da je ovo jedan izvanredan trening, odnosno ne samo trening već jedan divan početak putovanja koje se zove vođenje.Naglašavam početak putovanja jer toliko se otvore vidici i nove spoznaje da će pravi rezultati ovog treninga trajati godinama. Hvala još jednom.
Renata Bahlen, Supply ChainManager, HrManager

Teme programa su jako dobro odabrane i omogućile su mi da na novi način promislim o njima i nađem za sebe neke nove alate u vođenju. Asja je zanimljiva voditeljica i na pristupačan i interaktivan način vodila nas je kroz sadržaj. U današnje vrijeme stalno usavršavanje nužno je potrebno i ovaj je program vrijedan doprinos razvoju svakog menadžera.
Gordana Kastrapeli, vlasnica tvrtke

 

O edukaciji “Master in Mind”

Ovo je bilo potpuno novo iskustvo. Ležernost u predavanju, stvarni i životopisni primjeri i naglašavanje bitnih momenata dalo je posebnu vrijednost cijeloj priči. Uživala sam u skupljanju novih znanja i upoznavanju novih ljudi. Veselim se nastavku učenja i produbljivanju znanja.
Prodajna menadžerica, Hrvatska

Konačno sam sudjelovala na jednodnevnoj radionici za zaposlenike sektora osiguranja. Sudionici su izrazili oduševljenje unikatnošću prezentiranih materijala i dobili osjećaj da mogu koristiti dobivene informacije u svakodnevnom životu i u poslu.
dr. V. Sewduth

Izuzetno zanimljiv trening koji nam omogućuje razvoj potrebnih vještina primjenjivih u poslovnom okruženju i privatnom životu. Potpuno drugačiji pristup predavača i način edukacije. Preporuka – iz vlastitog iskustva!
Nataša, vlasnik, Hrvatska

Definitivno obraćam pozornost puno više na oči tijekom razgovora. Tip sam koji teže postavlja pitanja ali kojem ljudi i bez pitanja dosta pričaju tako da sam primijetila da i bez pitanja mogu prepoznati naučeno. Posebno sam obratila pažnju na oči i drugu neverbalnu komunikaciju tijekom nedavnih razgovora na posao i to mi je bilo vrlo zanimljivo i korisno.
Ivana, menadžer

Ovi materijali u meni bude nove ideje svaki put kad ih primim u ruku. Primjećujem da se visoko podigla razina moje osviještenosti i mogu pročitati namjere sugovornika i prije nego kažu i jednu riječ. Ujedno primjećujem da mogu lakše donijeti odluku nastaviti neki razgovor ili ne. Odličan trening!
Mahadi – poslovna žena

Trening je potpuno drukčiji od svih na kojima sam sudjelovao. Tražio je moju neprekidnu pažnju, a kroz trening, i kasnije kroz web aplikaciju učim vještine koje se već pokazuju vrlo učinkovite i korisne u praksi. Sve što sam do sad učio mogu kroz ovaj sustav primijeniti. U poslu koji radim, koji je vezan kako uz vođenje ljudi tako i uz pregovore s kupcima ove vještine su mi otvorile nove vidike. Također, primjena treninga je sveobuhvatna, kako u poslovnom dijelu tako i izvan njega, potpuno drugačije promatram ljude. Kroz sustavni pristup koji nam je nakon edukacije osiguran vježbati je moguće čak i gledajući same televizijske informativne emisije.
Robert, direktor tvrtke, Hrvatska

Thank you for a wonderful course!! It is definitely the best course I have ever spent money on in MY LIFE. I have never left a course and felt to alive and aware of what is happening around me!. The course makes you feel rejuvenated, ready to put into practice what you have learned and to learn even more. Thank you for giving me the gift of awareness and being in a position to read and understand people and situations better.
Voditelj treninga

Godinama sam proučavao filozofiju, psihologiju i aktivno slušanje, psihologiju Freuda i Junga – sve što je ovdje obrađeno kroz različite stupnjeve treninga. Svjestan sam da je prepoznavanje laži samo jedan dio MiM, no to je poslovna vještina koju bi svaka osoba na menadžerskoj poziciji trebala posjedovati kao vrijedan alat za bolje vođenje ljudi.
Wilem

Zaista je odlično iskustvo bilo prisustvovati seminaru. Vjerujem da će mi, čim ih savladam, alati za sustavno učenje putem weba pomoći u ostvarivanju mojih poslovnih ciljeva. Hvala, svako Vam dobro.
Kristijan, direktor, Hrvatska

Bila sam na treningu – vidjela sam rezultate! Postala sam svjesnija promjena u ponašanju i mogu uočiti te promjene već u početku kako se ne bih uplela u nečiju mrežu laži i obmana! Za mene osobno, Master in Mind je, bez sumnje, bio “okrutno buđenje u stvarnost” i dalje to jest, budući da prakticiram naučeno svaki dan!
Jash – vlasnica – poduzetnica

Hvala za prezentaciju koju ste održali. Posljednjih 48 godina se bavim upravljanjem rizicima i volio bih da sam prije saznao za Master in Mind jer bi mi to uvelike olakšalo posao. Znanje koje sam usvojio i koje ću usvajati kroz praktični rad i nastavak učenja koji nudite pružit će mi ogromnu prednost u budućnosti.
Charlie – Procjenitelj u odjelu upravljanja rizikom – Multinacionalna kompanija

Odgovori