Uvod

U redovnom sustavu školovanja uče se stručna znanja i vještine potrebne za obavljanje poslova, za savladavanje kojih se izdaju svjedodžbe, diplome, uvjerenja koja se redom navode u životopisima.

I tako životopisi na stolu jednog poslodavca koji je oglasio da traži novog zaposlenika mogu biti slični, potencijalni zaposlenik je završio npr. ekonomski fakultet, govori engleski, služi se računalom, posjeduje vozačku dozvolu B kategorije. Čitajući takav životopis budući poslodavac teško može detektirati ono „nevidljivo“, ono “neopipljivo“ o kandidatu čiji životopis čita. Je li djelatnik proaktivan, može li izaći izvan okvira, može li se snaći u nesvakidašnjoj situaciji koje su u ovo turbulentno vrijeme sve učestalije?

Mora li mu se sve reći ili može „pročitati“ između redaka? Kako upravlja svojim vremenom, kako se nosi sa učestalim promjenama? I tako se poslodavcu dogodi da zaposli kandidata koji je najbolje od svih prezentirao svoju stručnost, volju, želju za radom i postepeno formira tim zaposlenika od kojih neki kukaju, neki nikad nemaju vremena, neki su preopterećeni, drugi pak voljni raditi, ali im se baš sve treba nacrtati, ima onih koji zaista rade, ali se često za njima treba popravljati, ima i izuzetno savjesnih, a možda se ne mogu uklopiti u tim, ili im se čini da su nezamjenjivi pa već doživljavaju prave zdravstvene smetnje od nagomilanog stresa…

Sve navedeno predstavlja meke vještine koje su jednako važne, ako nekad ne i važnije od stručnih znanja kako za privatni, a još više za poslovni uspjeh svakog pojedinca.

No, ključno je da se navedene vještine daju osvijestiti, naučiti, poboljšati, usavršiti, vježbati kroz niz radionica mekih vještina koje su doslovno imperativ na razvijenom tržištu rada.

Nazivi tema

  • Puzzle osobnog razvoja (samosvjesnost, samopouzdanje, samomotivacija, proaktivnost, inicijativa, kreativnost i povratna informacija)
  • Upravljanje promjenama – kako lakše i učinkovitije provesti i prihvatiti promjene u poslu i životu
  • Upravljanje vremenom
  • Stress Management
  • Mobing – mit ili stvarnost – prevencija i upravljanje mobingom

Cijena

Ovisi o trajanju edukacije, broju sudionika, mjestu održavanja i dogovara se individualno s Naručiteljem.

Način izvođenja i trajanje

  • Način izvođenja i trajanje svih edukacija može se individualno dogovarati s Naručiteljem poštujući potrebe posla, mogućnost sudjelovanja, broj sudionika i dr.
  • Trajanje je moguće od nekoliko školskih sati pa do nekoliko dana za jednu temu, ovisno o predznanju, potrebama grupe i dr.
  • Edukacije se mogu kreirati kao individualne, za nekoliko sudionika, za grupu sudionika kao i za cijelu tvrtku.

Više informacija…

Obratite nam se s povjerenjem

Rado ćemo Vam pružiti više informacija ili poslati ponudu.