Važnost znanja u tvrtkama danas ima neprocjenjivu ulogu u stvaranju konkurentske prednosti. Ljudski potencijali predstavljaju ukupna znanja, vještine, sposobnosti kojima raspolaže tvrtka i važan su resurs ostvarivanja strateških ciljeva tvrtke no zahtijevaju vješto upravljanje i razvoj.

Razvoj talenata temelji se na nizu provjerenih alata za privlačenje, razvoj i zadržavanje talenata, te za upravljanje uspješnošću, a odnosi se na sustav vođenja talenata kroz poslovne uloge bez obzira na organizacijsku hijerarhiju u skladu sa poslovnim motivatorima. Svakoj ulozi u razvoju talenata pridruženi su:

  • Vještine, znanja, sposobnosti
  • Vrijednost rada
  • Pokazatelji uspjeha

Razvoj talenata odvija se u dva smjera: kroz zajedničke interakcijske edukacije sadržaja koji je prikladan poslovnim ulogama i kroz individualne aktivnosti poput coachinga i mentoringa.

Treninzi su interaktivni, pozitivni, izvode se kroz moderne metode rada poput predavanja, prezentacije, studija slučaja, grupnih vježbi, diskusija, brainstorminga, igranje uloga, koriste se upitnici samoprocjene, video isječci, snimanja kamerom i dr.

Prije ili nakon određene teme Potencijali dobivaju određene, individualno osmišljene zadatke kako bi se osigurao sustavan pristup učenju i razvoju vještina. Iskustveno, treninzi pokazuju veću učinkovitost primjenjuju li se pripremne i/ili follow up aktivnosti. Zadaci iz takvih aktivnosti su jednostavni, usmjereni na praktičnu primjenu stečenih znanja ili vještina na treningu u svakodnevnom obavljanju poslovanja i praćenju razvoja, reakcija djelatnika, vlastitih razmišljanja i ne iziskuju mnogo vremena. Sudionici tokom follow up aktivnosti komuniciraju (mailom, skypeom, telefonom) sa trenerom u svrhu ostvarivanja osobnog coachinga.

Obratite nam se s povjerenjem

Rado ćemo Vam pružiti više informacija ili poslati ponudu.