NOVI KORAK U KARIJERI – Program za učenike i studente

Mnogi pružatelji usluga profesionalnog usmjeravanja naglašavaju kako njihovim postupkom dobivate valjane povratne informacije kojima će te odabrati pravi smjer i/ili onaj prvi korak (često najvažniji) u karijeri.

Međutim velik broj se oslanja samo na vaše sposobnosti i do sada izražene interese koji ne moraju biti u zadovoljavajućoj mjeri razvijeni kako biste mogli dobiti kvalitetne povratne informacije.

NBI™ metodom ispitujemo preferencije načina na koji razmišljate te dobivate povratne informacije koja zanimanja odgovaraju načinu na koji vaš mozak funkcionira. Sukladno tome moći će te odabrati poslove u kojima ćete imati potencijala, uz jednako ulaganje energije, odrađivati mnogo više zadataka. Time stvarate mogućnost većeg zadovoljstva i više slobodnog vremena za dodatne željene aktivnosti.

Nalazite se pred odlukom čime će te se baviti u životu?  Koje obrazovanje odabrati? Kakvu karijeru? Pitate se možete li s uspjehom završiti odabrano obrazovanje, koliko vremena i truda će te trebati uložiti kako bi to postigli i želite li zaista to?

Obratite nam se s povjerenjem

Rado ćemo Vam pružiti više informacija ili poslati ponudu.

Pitate se koji su vaši profesionalni potencijali?

 • Želite izbjeći da mnogo godina svog života potrošite u krivom smjeru, osjećajući se nezadovoljno, ulažući dodatni trud, napor i vrijeme u nešto što vam ne odgovara?
 • Imate ideju, ali niste sigurni je li odluka ispravna?
 • Mnogo toga vas zanima i uspješno to radite  i nikako da odaberete jedan smjer?
 • Imate osjećaj da se ne poznajete dovoljno i što je to što bi vama zaista odgovaralo?
 • Želite više saznati o sebi i načinu kako funkcionirate kako bi poradili na manje izraženim karakteristikama?

Želite vidjeti kakvi ste i kako izgleda vaš profil preferencija u razmišljanju?

Neethling Brain Instrument (NBI™) je psihometrijski alat za procjenu preferencija pri razmišljanju, koji na jedinstven način pruža uvid u različite potencijale koje svako od nas posjeduje tj. u kojoj mjeri nekoj osobi više odgovara razmišljati na određeni način (npr. kreativno ili analitičko).

Uveliko se koristi širom svijeta u raznim oblastima života i rada (posao, sport, međuljudski odnosi, navike u ishrani,odnos učitelja i učenika, način učenja i odabir karijere, usklađenost osobnog profila sa određenim profesijama i dr.).

Osobni razvoj, unapređenje svakodnevne komunikacije, pravilan izbor zanimanja, formiranje i razvoj efikasnih timova, su samo neke od mogućih primjena uvida u vlastite potencijale koji dobijamo pomoću NBI™ profila osobnosti. Zasnovan je na ozbiljnim fiziološkim otkrićima vezanim za rad moždanih polutki (Roger Sperry, 1981), koje ukazuju da se mozak može podijeliti na četiri kvadranta prema vrsti procesa koji se u njima odvijaju.

Svako od nas, iako pri razmišljanju koristi sva četiri kvadranta, obično ima tendenciju jedan koristiti više od ostalih. Ovo otkriće omogućilo je Dr. Kobus Neethlingu, da nakon niza istraživanja (1983-2009), kreira instrument kojim dobijamo uvid u svoje preferencije pri korištenju kvadranata moždanih polutki.

O programu Novi korak u karijeri

Program provodimo kao kombinaciju razgovora, osobnog savjetovanja te korištenja NBI™ psihometrijskog alata. Certificirani smo konzultanti za provođenje psihometrijskog alata NBI™ (Neethling Brain Instrument) koji mjeri preferencije u razmišljanju.

NBI™ će vam pomoći da razumijete najučinkovitiji način učenja i korištenja znanja, komunikacije sa vršnjacima, obitelji i da odaberete zanimanje koja vam najviše odgovara.

 • Psihometrijski test je vrsta alata koji se koristi u psihologiji kako bi se procjenile sposobnosti, vještine i znanje na objektivan način. U formi su pitanja sa više ponuđenih odgovora.
 • NBI™ profil daje opis preferencija u razmišljanju pojedinca i zatim, na osnovu toga, preporuke.
 • Uz izvještaj i stručne konzultacije od strane certificiranog konzultanta, postoji mogućnost da dobijete i popis poslova koji su u skladu sa vašim preferenacijama.

Kako provodimo program

 • 60 minuta uvodnog razgovora s certificiranim konzultantom
 • Provođenje psihometrijskog testa NBI™
 • 60 minuta razgovora i preporuka s certificiranim konzultantom
 • Popis poslova u skladu s vašim preferencijama.